Tapahtumat

Vapauden puolesta -mielenilmaukset ja online-keskustelut

 

Vapauden puolesta -teemaan liittyviä tapahtumia on järjestetty viime syksystä lähtien lähes joka kuukausi. Ensimmäinen tapahtuma oli Inhimillisyyden, sananvapauden ja itsemääräämisoikeuden puolesta järjestetty mielenilmaus Kansalaistorilla 10.10.2020. Sen jälkeen on järjestetty useita online-tapahtumia ja mielenilmauksia.

Tervetuloa mukaan!

Tulevat tapahtumat

Vapauden puolesta -Kansalaisaloite-spesiaali pidettiin 8.5. – Katso tallenne: https://youtu.be/Vu3XEf_ArIA

Mielenosoitusoikeus säilytettävä myös pandemian aikana!!!
Aloite löytyy allekirjoitettavaksi täältä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/alo…​

Monen kuukauden uurastuksen jälkeen mielenosoitus-kansalaisaloite saatiin vietyä maaliin.

Aloitteeseen on tiivistetty valtava määrä tutkimusta ja tietoa,
joten päätimme lähetyksessä käydä läpi aloitetta kohta kohdalta.

Selvityksen teille tarjoaa Vapauden puolesta tiimin touhumiehet Christoffer Weiss ja Santeri Puhakka!

 

Vapauden puolesta – tiedote 5.4.2021

Vapauden puolesta -liikkeen nimissä järjestettiin mielenosoitus Kansalaistorilla 20.3.2021. Mielenosoitusta markkinointiin sosiaalisessa mediassa, Telegram-kanavilla ja verkkosivujen kautta noin kuukauden ajan, kun 20.3. päivälle ei vielä ollut voimassaolevia kokoontumisrajoituksia.

Kun kokoontumisrajoituksia 11.3. jatkettiin, mielenosoituksemme ilmoittaja oli yhteydessä poliisiin selventäen, että mielenosoitukseen on todennäköisesti tulossa jo satoja ihmisiä, ja sai ohjeekseen keskittyä ainoastaan omaan, lainmukaiseen 6 henkilöä käsittävään mielenosoitukseen. Näin siis järjestettiin kuuden henkilön mielenosoitus Kansalaistorilla 20.3.2021. Tässä mielenosoituksessa oli puhujia ja se livestreamattiin. Alue oli rajattu huomionauhalla.

Kansalaistorin osalta poliisi kertoi, että torille päästetään merkityille paikoille ennakkoilmoituksen tehneet 15 x 6 ihmistä ja loput ohjataan torin laidoille tai muualle. Ennalta sovitusta poiketen poliisi kuitenkin päästi Kansalaistorille enemmän väkeä, eikä ohjannut heitä toisaalle. Sen sijaan järjestäjää epäillään nyt kokoontumisrikkomuksesta ja esitutkinta on käynnissä.

Tämän tilanteen vuoksi Vapauden puolesta on perunut 18.4. Kansalaistorille ilmoitetun mielenosoituksen. Vapauden puolesta myös työstää parhaillaan kansalaisaloitetta, jossa vaaditaan kokoontumisrajoitusten purkamista mielenosoituksien osalta.

Vapauden puolesta on tähän mennessä toiminut poliisin kanssa yhteistyössä ja tarkoituksena on toimia samoin myös jatkossa.

Huhtikuulle on suunnitteilla useita mielenosoituksia. Vapauden puolesta ei ole järjestäjänä tai muulla tavoin osallisena näissä mielenosoituksissa.

 

Olemme ryhmä poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomia, tavallisia ihmisiä, vanhempia, jotka ovat huolissaan omasta ja lastensa tulevaisuuden puolesta. Olemme Suomesta käsin toimiva, Suomen kansalaisista koostuva vapaa ryhmittymä.

Aiemmat tapahtumat

Toukokuu 2021

 

Huhtikuu 2021

Sananvapauden puolustajat kertovat omia kokemuksiaan ja näkemyksiään mitä tapahtuu, jos ei vain pysty hiljaa tottelemaan.

Eeva Harju – laboratoriohoitaja
Leena Fredriksson – opettaja
Marja Matikainen – sairaanhoitaja

Katso 29.4. pidetyn Vapauden puolesta -liven tallenne: https://youtu.be/I9-ZDczAmq4

 

Mitä tapahtuu kun ei enää voi olla hiljaa? Kun selväjärkinen ihminen alkaa avautumaan sosiaalisessa mediassa ja videoilla? Tuleeko kritiikkiä? Uhkailuja? Pelottelua? Lähteekö kenties työt alta?

Onko se sen arvoista?

Livelähetyksessä keskustelemassa lääkäri Mikael Kivivuori ja näyttelijä Antti Launonen jotka ovat molemmat kokeneet vastustusta ja seuraamuksia omista sanomisistaan. Katso tallenne: https://youtu.be/RiEHYTja0E4

 

Uskonnonvapaus on oikeus tunnustaa ja harjoittaa haluamaansa uskontoa tai olla tunnustamatta mitään uskontoa. Vapauden puolesta on uskonnollisesti sitoutumaton liike. Toisaalta haluamme tuoda tärkeitä ajatuksia ja ihmisiä pinnalle, myös uskonnon tiimoilta.

Tässä erikoislähetyksessä keskustelimme Espoon Kotikirkon pastorin Tuomas Toppilaan kanssa uskonnonvapaudesta ja sunnuntaina 11.4. estetystä jumalanpalveluksesta. Katso tallenne: https://youtu.be/8GoxZxSYdWc

 

Vapauden puolesta – livessä 9.4 oli vieraana Henna Maria.
Katso tallenne: https://youtu.be/qUHRfRDxt5w

Lähetyksessä tarkastellaan mitkä asiat ovat saaneet meidät tähän tilanteeseen, etenkin psyko-spirituaalisesti. Miten yhteiskunnasta on muodostunut tällainen, miksi kansalaiset ovat hyväksyneet “uuden normaalin”. Siltä pohjalta lähdetään tarkastelemaan tulevaa, ja mitä eri mahdollisuuksia meillä on luoda tulevaisuutta, joka palvelee meitä kaikkia kansalaisia.

Henna Maria tekee kansainvälistä työtä Dawn of Peace rauhanjärjestön sekä Police for Freedom -liikkeen puitteissa. Hänen aktivisminsa keskittyy ihmisoikeuksiin, eläinten oikeuksiin sekä erityisesti lääketieteelliseen vapauteen. Haastattelijana Vapauden puolesta -tiimin Satu Timlin, yrittäjä, biologi ja äiti.

Maaliskuu 2021

Mielenosoitus vapauden puolesta 20.3.2021 Kansalaistorilla. Katso tapahtuman striimin tallenne.

Tapahtuma oli osa maailmanlaajuista World Wide Demonstrationia, jossa samana päivänä pidettiin mielenosoituksia yli 40 maassa, yli 100 kaupungissa. Lisätietoja kansainvälisistä tapahtumista löytyy osoitteesta https://worldwidedemonstration.com/

Katso tästä lyhyt kooste eri maista. Lopussa Suomen pääministerin kommentti liittyen mielenosoituksiin. https://youtu.be/CRp9Vhg73Rw

Monet liittyivät mielenosoitukseen Senaatintorilta lähteneen Suurkulkueen jälkeen.

Kuva mielenosoituksesta Kansalaistorilta. Kuvaaja Elsa Wellamo.

Helmikuu 2021

Mielenilmaus vapauden puolesta pidettiin ystävänpäivänä 14.2.2021.

Tapahtumassa noudatettiin AVIn määräyksiä. Jokainen tosin sai järjestää oman mielenilmauksen, samaan paikkaan, samaan aikaan, kunhan se ei ollut arvoiltaan ristiriidassa tämän mielenilmauksen kanssa, eikä ylittänyt 10hlöä.

Tammikuu 2021

Online-tapahtuma pidettiin 10.1.2021. Vieraina olivat kiinalaisen lääketieteen asiantuntija ja rokotetutkija Elina Hytönen sekä sairaanhoitaja ja kansalaisaktivisti Tarja Pitkänen. Juontajana Satu Timlin.

Katso tallenne (kesto 1h 20min.)

Joulukuu 2020

Joulukuun Vapauden puolesta online pidettiin 12.12.2020. Onlinessa keskusteltiin ajankohtaisista aiheista kuten rokotteista, immunivasteesta, vastustuskyvystä, terveysviranomaisia kohtaan langenneista valituksista ja syytteistä sekä median toiminnasta pandemian tiedottamisessa. Studiovieraina korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Rauli Mäkelä ja kansalaisvaikuttaja Ossi Tiihonen. Lähetyksessä mukana diplomihomeopaatti Merja Lindström sekä terveydenhoitaja Hannamari Auvinen. Juontajana Christoffer Weiss.

Lue lisää tästä onlinesta Artikkelit-osiosta, missä myös muutamia katkelmia poimittu erillisiksi videoiksi.

Katso tallenne (2h 39 min.)

Marraskuu 2020

Ensimmäinen online-tapahtuma pidettiin 1.11.2020. Keskustelijoina olivat psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti Liia Ida Nordström, epidemiologian dosentti Mikko Paunio, Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Rauli Mäkelä, vapaa kirjoittaja ja tutkija Olli Tammilehto, tervettä järkeä asioihin vaativa tavallinen kansalainen Samuli Perälä, sairaanhoitaja- ja kätilöopiskelija Alisa Leppäkoski sekä vloggaaja Juho Lyytikäinen. Juontajana toimi Valomedian perustaja, puhuja, tuottaja ja ohjaaja Tuomas Kytömäki.

Katso tallenne (2h 46 min.)

Tietopitoisen onlinen jälkeen ihmiset kokoontuivat rauhalliseen mielenilmaukseen Kansalaistorille.

Lokakuu 2020

Ensimmäinen mielenilmaus Inhimillisyyden, sananvapauden ja itsemääräämisoikeuden puolesta pidettiin 10.10.2020 Kansalaistorilla. Kauniiseen syyssäähän kokoontui satoja ihmisiä seuraamaan ohjelmaa ja tapaamaan muita samanhenkisiä ihmisiä. Sekä tapahtumassa että sosiaalisessa mediassa sen jälkeen jaettiin tilannetta selventävää faktapakettia. Tilaisuuden juonsi Christoffer Weiss ja puhujina hänen lisäkseen olivat Kirsi Salo, Kari Uoti, Jyrki Pykäri, Liia Ida Nordström sekä Ossi Tiihonen. 

 

Online-tapahtumien videoita