Tapahtumat

Vapauden puolesta -mielenilmaukset ja online-keskustelut

 

Vapauden puolesta -teemaan liittyviä tapahtumia järjestetään lähes joka kuukausi. Ensimmäinen tapahtuma oli Inhimillisyyden, sananvapauden ja itsemääräämisoikeuden puolesta järjestetty mielenilmaus Kansalaistorilla 10.10.2020. Sen jälkeen on järjestetty useita online-tapahtumia ja niiden yhteydessä myös mielenilmauksia.

Tervetuloa mukaan!

Tulevat tapahtumat

Lauantai 20.3.2021

20.3.2021 järjestetään mielenosoitus, joka on myös osa monissa maissa samana päivänä järjestettäviä tapahtumia. Tarkempia tietoja tulossa lähempänä tapahtumaa, seuraa tiedotusta!

Tapahtuma Facebookissa.

Eri maiden tapahtumat Telegramissa: t.me/worldwidedemonstration

Aiemmat tapahtumat

Helmikuu 2021

Mielenilmaus vapauden puolesta pidettiin ystävänpäivänä 14.2.2021.

Tapahtumassa noudatettiin AVIn määräyksiä. Jokainen tosin sai järjestää oman mielenilmauksen, samaan paikkaan, samaan aikaan, kunhan se ei ollut arvoiltaan ristiriidassa tämän mielenilmauksen kanssa, eikä ylittänyt 10hlöä.

Ohjeistus oli, että vaikka paikan päälläkin voi ilmoittaa poliisille tahdostaan järjestää mielenilmaus, turvallisin tapa (eteenkin jos tulee kauempaa) on että tekee ilmoituksen viimeistään 24h etukäteen: https://poliisi.fi/yleiset-kokoukset-ja-mielenosoitukset 

Ohjeita miekkarihakemukseen:

https://poliisi.fi/yleiset-kokoukset-ja-mielenosoitukset 
Lähetä spostia viimeistään 24 h ennen tapahtumaa.

yleisotilaisuudet.helsinki@poliisi.fi

Ilmoitukseen:
pvm ja aika mistä mihin
paikka (esim Kansalaistori)
hakijan nimi ja puh. (ei tule julkisuuteen)
osallistujamäärä 10 hlöä max mielenilmauksen aihe.
Soittavat tarvittaessa.

Tammikuu 2021

Online-tapahtuma pidettiin 10.1.2021. Vieraina olivat kiinalaisen lääketieteen asiantuntija ja rokotetutkija Elina Hytönen sekä sairaanhoitaja ja kansalaisaktivisti Tarja Pitkänen. Juontajana Satu Timlin.

Katso tallenne (kesto 1h 20min.)

Joulukuu 2020

Joulukuun Vapauden puolesta online pidettiin 12.12.2020. Onlinessa keskusteltiin ajankohtaisista aiheista kuten rokotteista, immunivasteesta, vastustuskyvystä, terveysviranomaisia kohtaan langenneista valituksista ja syytteistä sekä median toiminnasta pandemian tiedottamisessa. Studiovieraina korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Rauli Mäkelä ja kansalaisvaikuttaja Ossi Tiihonen. Lähetyksessä mukana diplomihomeopaatti Merja Lindström sekä terveydenhoitaja Hannamari Auvinen. Juontajana Christoffer Weiss.

Lue lisää tästä onlinesta Artikkelit-osiosta, missä myös muutamia katkelmia poimittu erillisiksi videoiksi.

Katso tallenne (2h 39 min.)

Marraskuu 2020

Ensimmäinen online-tapahtuma pidettiin 1.11.2020. Keskustelijoina olivat psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti Liia Ida Nordström, epidemiologian dosentti Mikko Paunio, Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Rauli Mäkelä, vapaa kirjoittaja ja tutkija Olli Tammilehto, tervettä järkeä asioihin vaativa tavallinen kansalainen Samuli Perälä, sairaanhoitaja- ja kätilöopiskelija Alisa Leppäkoski sekä vloggaaja Juho Lyytikäinen. Juontajana toimi Valomedian perustaja, puhuja, tuottaja ja ohjaaja Tuomas Kytömäki.

Katso tallenne (2h 46 min.)

Tietopitoisen onlinen jälkeen ihmiset kokoontuivat rauhalliseen mielenilmaukseen Kansalaistorille.

Lokakuu 2020

Ensimmäinen mielenilmaus Inhimillisyyden, sananvapauden ja itsemääräämisoikeuden puolesta pidettiin 10.10.2020 Kansalaistorilla. Kauniiseen syyssäähän kokoontui satoja ihmisiä seuraamaan ohjelmaa ja tapaamaan muita samanhenkisiä ihmisiä. Sekä tapahtumassa että sosiaalisessa mediassa sen jälkeen jaettiin tilannetta selventävää faktapakettia. Tilaisuuden juonsi Christoffer Weiss ja puhujina hänen lisäkseen olivat Kirsi Salo, Kari Uoti, Jyrki Pykäri, Liia Ida Nordström sekä Ossi Tiihonen. 

 

Online-tapahtumien videoita