Uudet maskisuositukset – pakko kysyä miksi?

Jos haluat ottaa kantaa tätä perusteetonta suositusta vastaan ottamalla yhteyttä esimerkiksi lapsesi koulun rehtoriin tai kuntasi päättäjiin, voit käyttää tukenasi mm. tämän sivun materiaaleja. Sivun lopusta löydät myös erään äidin viestin lastensa koulun rehtorille.

Myös Maskipakotteet – Tiedä oikeutesi -Facebook-sivulta löydät apua, tietoa ja tukea.

MIHIN WHO:N UUSI SUOSITUS MASKEISTA PERUSTUU?

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi 8.1.2021 suosituksen, jonka mukaan myös 12-vuotiaiden tulisi käyttää kasvomaskia kuten aikuisten. THL seuraa Maailman Terveysjärjestön ohjeita. Mitään erityisiä perusteluja lasten maskisuosituksiin ei WHO:n sivuilta löytynyt.

Kesäkuuhun 2020 asti myös THL:n kanta oli, että kasvomaskien käyttö oli käytännössä hyödyntöntä. Samoin WHO:n näkemys huhtikuuhun 2020 asti oli, että kirurgisilla maskeilla oli vain rauhoittava vaikutus väestöön, ei suojakykyä. Ennen vuotta 2020 ei ole tieteellistä tutkimusta, joka osoittaisi, että kirurginmaskien käyttö voisi hidastaa epidemiaa. WHO on myöntänyt, että kantaa muutettiin poliittisen lobbauksen myötä.

Suomessa on THL:n mukaan 5.1.2021 mennessä kuollut Covid 19 -ilmiöön liitännäisesti 58 alle 69-vuotiasta henkilöä. Miksi kasvavien lasten tulisi käyttää kasvomaskia?

MASKIEN VAIKUTUS LAPSIIN

Saksalaistutkimuksessa vuodelta 2020  68% tutkittavien vanhemmista ilmoitti haittavaikutuksia lapsellaan. Maskia käytettiin päivittäin keskimäärin 270 minuuttia. Raportoituja vaikutuksia olivat mm.

• ärtymys 60%
• päänsärky 53%
• keskittymisvaikeuksia 50%
• oppimisvaikeuksia 38%
• väsymys, huimaus 37%
• iho-oireita sekä sieni-infektioita suun alueella
• käytöshäiriöt
• ilon kokemisen vähentyminen 49%
• haluttomuus mennä kouluun 42%

Pelkojen lisääntymistä raportoitiin, kuten pelkoa tukehtumisesta, tulevaisuudesta, pelkoa läheisten kuolemisesta infektioon. Lasten henkisen kehityksen vaikutuksiin tulee erityisesti kiinnittää huomiota. Lapset tunsivat henkistä painetta käyttivätkö maskia vai eivät.

https://doi.org/10.21203/rs.3.rs-124394/v2

VÄLITTÄVÄTKÖ OIREETTOMAT HENKILÖT INFEKTIOTA?

Wuhanissa on tehty tutkimus 2020, johon osallistui lähes 10 miljoonaa henkilöä. Tutkimuksessa oireettomat, positiivisen testituloksen saaneet henkilöt eivät välittäneet infektiota.

Linkki tutkimukseen: Nature Communications Post-lockdown SARS-Cov-2 nucleic acid screening in nearly ten million residents of Wuhan, China https://doi.org/10.1038/s41467-020-19802-w

KASVOMASKIEN TEHOKKUUS

Kasvomaskien tehokkuudesta tai oikeammin tehottomuudesta on paljon tutkimuksia. Katso lisää swprs.org. Vuodelta 2015 on BMJ Open eli British Medical Journal BMJ Open kasvomaskit (kangasmaskit) läpäisevät 97% partikkeleista ja voivat lisätä infektioriskiä kastuessaan tai toistuvasti käytettäessä. Kirurgiset maskit läpäisivät partikkelit 44%.

https://bmjopen.bmj.com/content/5/4/e006577.responses#covid-19-shortages-of-masks-and-the-use-of-cloth-masks-as-a-last-resort

Manuscript Number: THELANCETID-D-19-00315 Title: Facemask versus no facemask in preventing viral respiratory infections during Hajj: a cluster randomised open label trial

Tutkimuksessa ei havaittu eroa käyttikö koehenkilö maskia vai ei. https://dx.doi.org/10.2139/ssrn.3349234

KOKEMUKSIA MAISTA, JOISSA ON OLLUT MASKIPAKKO

Maissa, joissa kasvomaskien käyttö on ollut pakollista kuukausien ajan myös ulkona ja sakkojen ollessa jopa 1000 euroa (Ranska, Espanja, Italia …), maskien käyttö ei ole mitenkään hidastanut viruksen leviämistä, päinvastoin. Tilastojen mukaan maissa, joissa vapauksien rajoitukset ovat voimakkaampia, epidemia etenee huolimatta siitä, että jopa 6-vuotiaat lapset joutuvat käyttämään kasvomaskeja koulussa. Ei ole tieteellistä tai käytännön näyttöä siitä, että nämä toimenpiteet voisivat hidastaa epidemiaa tai hillitä sitä.

Tästä voit katsoa 3-minuuttisen videon, jossa näytetään maskipakon vaikutus tartuntamääriin eri maissa. Paljastus: Ei vaikutusta.

HIILIDIOKSITASON NOUSUN VAIKUTUS KOGNITIIVISIIN TAITOIHIN

Maailmalla on tutkimuksia, joissa on testattu kognitiivisten taitojen vähenemisestä hapenpuutteen vuoksi. Lapset ovat erityisen haavoittuvaisia hapenpuutteelle. Hapenpuutteen vaikutukset voivat näkyä vasta vuosikymmenien kuluttua.

News Article on This Study: Savchuk, K. ”Your Brain on Carbon Dioxide: Research Finds Even Low Levels of Indoor CO2 Impair Thinking.” California Magazine (2016). https://alumni.berkeley.edu/california-magazine/summer-2016-welcome-there/your-brain-carbon-dioxide-research-finds-even-low

NEUROLOGIN NÄKEMYS

Saksalainen tohtori Margarite Griesz-Brisson on lääkäri, neurologi, neurofysiologi ja farmakologian tohtori. Hän varoittaa nyt yleisöä siitä, että kasvosuojat, joita heitä vaaditaan käyttämään tartunnan leviämisen estämiseksi, voivat johtaa hapen puutteeseen ja vakaviin aivovaurioihin, ja uskoo, että lapset ja nuoret ovat erityisen herkkiä.

Haastattelussaan hän toteaa seuraavasti:

Uloshengitetyn ilman hengittäminen uudelleen epäilemättä johtaa hapenpuutteeseen ja hiilidioksidipitoisuuden nousuun. Tiedämme, että ihmisen aivot ovat hyvin herkkiä hapen puutteelle. Esimerkiksi hippokampuksessa on hermosoluja, jotka eivät voi elää yli 3 minuuttia ilman happea – ne eivät voi selviytyä , hän sanoo. Akuutteja varoitusmerkkejä ovat päänsäärky, uupumus, huimaus ja keskittymiskyvyn heikentyminen. Kroonisessa happivajauksessa kaikki nämä oireet katoavat, koska ihminen tottuu niihin, mutta vahingot jatkuvat ja aivot saavat edelleen liian vähän happea – mikä on erittäin vaarallista. Tiedämme, että neurologiset sairaudet kehittyvät vuosikymmenten kuluessa. Eli jos tänään unohdat puhelinnumerosi, siihen johtaneet ongelmat aivoissa alkoivat jo 20 tai 30 vuotta sitten.

– Vaikka luulet, että olet tottunut käyttämään maskia ja hengittämään omaa uloshengitettyä ilmaasi, degeneratiiviset prosessit aivoissa lisääntyvät, kun hapen puute jatkuu. Toinen ongelma, josta Dr. Griesz-Brisson huomauttaa, on se, että aivojen hermosolut eivät jakaudu, joten tuhoutuneet aivosolut eivät palaudu. Tämä on erityisen tärkeää tietoa niille pelokkaille ihmisille, jotka todellakin luulevat suojelevansa itseään virukselta. Virukset ovat niin pieniä, että ne menevät helposti maskin kuitujen läpi. Kuitujen aukot lisäksi kasvavat jokaisella pesukerralla. Toisin sanoen tavalliset kansanmaskit eivät suojele virukselta. ”Itse en käytä maskia, tarvitsen aivojani ajattelemiseen, haluan terävän pään enkä hiilidioksidianestesiaa. Happivajaus on vaarallista jokaisen aivoille.”

Hän on erityisen vahvasti sitä mieltä, että lapsille ja alaikäisille ei maskeja tule harkita, koska heidän immuunijärjestelmänsä on erityisen sopeutuva ja sen on oltava yhteydessä viruksiin ja bakteereihin. Hän huomauttaa myös, että heidän aivonsa ovat myös hyvin aktiiviset.
– Lapsen tai nuoren aivojen hapen saannin rajoittaminen millään tavalla ei ole vain vaarallista heidän terveydelleen, se on myös täysin rikollista. Hapen puute estää aivojen kehitystä, eikä siitä johtuvia vaurioita voida korjata.
Hän uskoo, että lasten ja nuorten pakottaminen pitkällä aikavälillä johtaa dementian ja siihen liittyvien sairauksien valtavaan lisääntymiseen ja että tämä on estettävä.

Laajemman haastattelun suomeksi käännettynä löydät Koronarealistit -sivuilta.

Tästä artikkelista löydät linkin lääkärin tietoihin sekä videoituun haastatteluun.

 Muita lähteitä:

Tanskalaistutkimus, jossa maskien käyttö todettiin hyödyttömäksi: https://www.acpjournals.org/doi/10.7326/M20-6817

The Efficacy of Masks. A Review of the Literature + How to Understand It. MASKS-ReviewofLiterature (1).pdf

Keisarilla on maski, mutta ei vaatteita: Artikkeli Lääkärilehdessä

Videokooste maskeihin liittyen: KUKA PELKÄÄ KORONAA, OSA III: Onko syytä piiloutua naamarin taakse (bitchute.com)

Emeritaprofessori Marjukka Mäkelä: ”Ei uutta tutkimusnäyttöä siitä, että että maskit väestössä käytettyinä vaikuttaisivat infektion leviämiseen.” Artikkeli Sanomalehti Kalevassa. 

Viesti rehtorille

Tässä on erään äidin kirjoittama viesti lapsensa koulun rehtorille liittyen maskisuositukseen (lähde Facebook).

Olemme saaneet viestin Wilmassa, jossa kerrotaan, että koulussanne suositetaan kasvomaskin käyttöä jo yläasteelaisille.

Ajatus, ja ehkä jopa tarkoitus suosituksen taustalla on mielestänne hyvä, mutta haluaisin kuulla tälle tarkempia perusteluita. Pyytäisin tarkkoja vastauksia.

Uutiset kertovat tartuntatapausten kääntyneen laskuun. Mihin maskisuositusten lisääminen siis perustuu?

Haluaisin saada tilastotietoja joko ainoastaan teidän koulusta, koko Suomesta, tai maailmanlaajuisesti:
Minkä verran yläaste-ikäiset ovat koronaa sairastaneet? Ei siis pelkästään saaneet epäluotettavaksi sanotusta PCR-testistä positiivisen tuloksen, vaan oikeasti sairastaneet tautia? Minkä verran he ovat tartuttaneet tautia muihin yläasteelaisiin? Kuinka monta yläasteelaista on joutunut sairaalahoitoon? Kuinka monta on kuollut?

Millaisia kasvomaskeja koulu oppilaille tarjoaa? Opetatteko te oppilaita käyttämään maskeja oikeaoppisesti? Siten, että he pukevat ja riisuvat sen puhtailla käsillä? Ja että vaihtavat maskin heti, mikäli maski kostuu, tai he koskettavat maskia kontaminoituneilla käsillä? Onko maskeja varattu niin runsaasti, että kaikki suositusta noudattavat voivat vaihtaa maskin riittävän usein?

Mikä on koulun jakamien maskien alkuperä sekä materiaali? Altistuuko maskia käyttävä mikromuoveille tai muille kemikaaleille sekä irtoaville kuiduille? Oletteko järjestäneet jätehuollon siten, että kontaminoituneita maskeja ei loju ympäristössä suojaamattomina?

Oletteko varanneet henkilökuntaa huolehtimaan huonovointisista, pelokkaista, ärtyneistä ja levottomista oppilaista? Oletteko varautuneet siihen, että hengityksen rajoittaminen tekee liikunnan harrastamisesta epämiellyttävää, ja jopa vaarallista?

Onko henkilökunta tietoinen, millaisia haittavaikutuksia maskin käytöllä ylipäätään voi olla?
Kun vapaasti hengittämään tottuneen ihmisen hengitystä rajoitetaan, tämän hengitys kiihtyy automaattisesti. Hengityksen kiihtyminen aiheuttaa hyperventilaatiota, josta seuraa verisuonten supistuminen sekä hapenpuute. Ahdistava tunne saa ihmisen hengityksen kiihtymään entisestään, josta seuraa huimausta, hengenahdistusta sekä paniikin oireita, jopa paniikkikohtaus. Maski aiheuttaa myös hengitystä suun kautta.

Hengityssairauksille, kuten astmalle alttiiden oireilu ja lääkkeiden tarve lisääntyy. Avaava lääke on adrenaliininkaltaista ainetta, joka kiihdyttää hengitystä entisestään.

Pidempiaikainen maskin käyttö lisää päänsärkyjä, uupumusta ja vastustuskyvyn heikentymistä. Lisääntyvien flunssaoireilujen vuoksi herää koronaepäilyt, jolloin lapsi joutuu karanteeniin sekä pois opetuksesta.

Näitä kaikkia oireita luonnollisesti lisää pelon tunne, joka on saatu aikaan massiivisella tautikampanjoinnilla sekä turvallisuustoimeksi verhotulla maskisuosituksella. Oppilaat opetetaan pelkäämään ja myös valvomaan – kenties syrjimään toisia ihmisiä ja heitä syyllistetään jopa hengittämisestä.

Murrosikäisillä elämä on haastavaa jo valmiiksi, joten voi vain kuvitella, minkä lisähaasteen tämä maskisuositus heille tuo. Edellä lueteltujen ongelmien lisäksi maskin tiedetään mm. pahentavan aknea, joka voi murrosikäiselle olla jo valmiiksi suuri ongelma.

Pyytäisin lisäksi huomioimaan, että kyseessä on pelkästään SUOSITUS ja huolehtimaan, että tämä seikka myös huomioidaan kaikessa tiedotuksessa – sekä oppilaille että opettajille suunnatussa.

Maskin käyttämättömyys EI saa johtaa syrjimiseen, koulusuoritusten eriarvoiseen arvosteluun, tai muuhun epäasialliseen kohteluun. ’Kiva-koulu’ huolehtinee myös, että ketään ei maskin käyttämättömyyden vuoksi kiusata.

Suomalainen koululaitos on jo lukuisine sisäilmaongelmaisine kouluineen epäonnistunut terveellisen ja puhtaan opiskeluympäristön tarjoamisessa lapsillemme. Tästä rikoksesta kukaan ei ole joutunut vastuuseen. Olisiko nyt syytä pohtia tämän viimeisimmän lastemme hengitystä haittaavan suosituksen järkevyyttä, vai hyväksytäänkö tämäkin vain käsiä levittämällä?

Tiedän, että esittämäni kysymykset ovat vaikeita, mutta oletteko valmiita ottamaan riskin ja jättämään selvittämättä vastaukset näihin kysymyksiin, jotka pyörivät todennäköisesti monien muidenkin vanhempien mielessä?

Terveisin lasten terveydestä huolestunut äiti

Kirjaudu sivustolle