Ruotsin koronatilanne

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_row column_structure=”3_5,2_5″ _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default” text_text_color=”#000000″ hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Viimeinen kommentti Ruotsin virustilanteesta -Todellisuuden ymmärtäminen!

 

Koska Suomessa usein kauhistellaan Ruotsin ”ala-arvoista” koronatilanteen hoitoa, tutkitaan nyt tilannetta Ivor Cumminsin tekemän videon avulla, tilastojen valossa. Käy ilmi, että Ruotsissa, missä ei keväällä eikä syksylläkään ole tehty merkittäviä rajoitustoimia, tilanne kuolleisuuden suhteen on täysin normaali. Ei siis ole perusteita väitteille, joiden mukaan Suomen tilanne olisi erinomainen erilaisten sulku- ja rajoitustoimien ansiosta.

 

Referaatti videon sisällöstä:

Video alkaa WHO:n ohjeistuksen tarkastelulla. Tämä ohjeistus on lokakuulta 2019, ISBN: 978-92-4-151683-9. Ivor Cummins myös aiheellisesti ehdottaa, ettei kukaan puhuisi Ruotsin tilanteesta ennen kuin on katsonut tämän videon. 😊

WHO:n sosiaalisen etäisyyden käytäntöjen ohjeistuksessa:

  • Ei suositella altistuneiden kotikaranteeneja
  • Ei suositella tartuntaketjujen aktiivista jäljittämistä
  • Lockdowneista eli sulkutoimista suositukset eivät edes puhu, koska ne ovat niin absurdeja

Seuraavaksi Ivor antaa 22 tutkimuslinkkiä (painottuen Iso-Britanniaan), jotka todistavat sen puolesta, ettei lockdowneilla saavuteta mitään merkittäviä epidemiaa hillitseviä vaikutuksia. Hän ei ole löytänyt yhtään uskottavaa tutkimusta, joka osoittaisi muuta.

Tutkimukset löytyvät täältä: https://thefatemperor.com/published-paper-and-data-on-lockdowns-weak-efficacy-and-huge-harms

Lisäksi hän mainitsee 18 tutkimusta, jotka todistavat sulkutoimien merkittävistä haitoista: https://collateralglobal.org/

Myöskään Lancetissa julkaistu tutkimus ei osittanut mitään yhteyttä tiukkojen rajoitustoimien ja kuolleisuuden välillä.

 

Vertailu Ruotsi – Irlanti

Siirrymme vertailemaan Ruotsin ja Irlannin kuolleisuustilannetta. (Ivor Cummins on siis itse irlantilainen.) Tilastoanalyysit, joita hän tekee keskittyvät muutenkin kuolleisuuteen, joka on tilastollisesti vaikea manipuloitava.

Ruotsi ja Irlanti näyttävät kuolleisuudessa hyvin samanlaista kehitystä, rajoitustoimipolitiikan erilaisuudesta huolimatta. Ruotsin kuolleisuus EI OLE tilastollisesti mitenkään erityinen vuositasolla. Hän löytää helposti vuodet 1988, 1993, 1996, 2000, jolloin kuolleisuus on ollut huomattavasti suurempaa.

Vaikuttava käyrä vuosittaisesta kuolleisuudesta syntyy pitkän ajan tarkastelusta alkaen vuodesta 1851, ja vaikkapa Espanjantautiin verrattuna koronavuosi ei ole mitään. Sen sijaan vuosi 2020 on minkä tahansa  hieman vaikeamman influenssavuoden kaltainen.

Marraskuussa on nähtävissä normaali syksyn influenssakauden vaikutus sekä tehohoidon tarpeessa että kuolemissa.

Jos osaat englantia, kannattaa katsoa video myös itse. Kuitenkin ilman kielitaitoakin videolta on suhteellisen helppo saada ”iso kuva” Ruotsin ”katastrofaalisesta” vuodesta, jolloin Ruotsissa toimittiin WHO:n edellisvuotisen ohjeistuksen mukaan.

 

Vertailu Iso-Britannia – Ruotsi – Norja – Suomi – Tanska

Seuraavaksi vertaillaan Ison-Britannian, Ruotsin, Norjan ja Suomen kuolleisuustilastoja suhteessa epidemiaa edeltäneeseen aikaan. Ison-Britannian ja Ruotsin suuremmat kuolleisuusluvut selittyvät hyvin pitkälle vahvalla alikuolleisuusjaksolla parin edellisen influenssakauden aikana. Edellisten influenssakausien oltua kevyitä, Ruotsissa ja Briteissä siis oli runsaasti jo heikentyneitä vanhuksia huomattavasti suurempia määriä, jolloin viime kevään influenssakausi iski kuolleisuuteen rajumman piikin. Sen sijaan Suomessa ja Norjassa samoin kuin Tanskassa edelliset influenssakaudet olivat rajumpia, eikä alikuolleisuutta merkittävästi ollut.

Lisäksi Ivor esittelee tutkimuksen, joka listaa 16 mahdollista syytä Ruotsin merkittävään kuolleisuuteen keväällä. Tutkimus mainitsee viimeisenä syynä kevyemmät sosiaalisen eristämisen käytännöt, mutta toteaa sillä olleen korkeintaan minimaalinen vaikutus.

 

Vertailu Japani – Korea

Seuraava kysymys: miksi kauko-itä, Japani ja Korea, pärjäävät niin käsittämättömän hyvin? Onko syynä vakiintunut maskien käyttö?

Ei. Nopea vertailu ikääntyneiden naisten D-vitamiinitasoihin Italiassa ja Japanissa kertoo, että tilanteessa on valtava ero. 76%:lla italialaisista naisista D on alle 12, mitä Ivor pitää katastrofina. Vastaavasti Japanissa vain 5%:lla taso on alle 30 (ng/ml).

Japani teki myös kunnollisen tutkimuksen vasta-aineiden kehittymisestä luonnollisen -tai ”lauma”immuniteetin kautta ja löysi vahvaa evidenssiä sen puolesta.

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_video src=”https://www.youtube.com/watch?v=J3vDsKEOIQI” _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][/et_pb_video][et_pb_text _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default” text_text_color=”#000000″]

 

Ivor Cummins: Viimeinen kommentti Ruotsin virustilanteesta – Todellisuuden ymmärtäminen

26.11.2020

”Otsikko kertoo kaiken. En jaksa enää kuulla vääristelyä ja virheellisiä tulkintoja Ruotsiin liittyen. Miksi ihmiset eivät vain katso dataa?”

Sisältö:

1.40 Ruotsin tilanne
4.35 Vertailu Ruotsi – Iso-Britannia – Suomi – Norja
5.52 16 mahdollista syytä Ruotsin kuolleisuusluvuille – tutkimus
6.11 Pohjoismaiden vertailu
6.28 Kaukoitä ja D-vitamiinitasojen vaikutus

(Videon kohdasta 9.35 eteenpäin on tulevan dokumentin esittely eli Ruotsia koskeva asiasisältö päättyy.)

 

Ivor Cummins (BE (Chem) CEng MIEI PMP) on toiminut viimeiset 30 vuotta teknisen johdon tehtävissä suurissa yrityksissä. Hänen erityisaluettaan on ollut laajojen maailmanlaajuisten tiimien johtaminen monitahoisissa ongelmanratkaisutehtävissä. Katso tarkempi esittely.

YouTube-kanavallaan hän yhdistää insinöörilähtöisen ongelmanratkaisun ja tieteelliset menetelmät maailman tämänhetkisten haasteiden tulkintaan.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://vapaudenpuolesta.fi/wp-content/uploads/2020/12/Sweden.png” _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Kirjaudu sivustolle