Kuolleisuusluvut suoraan Ilmestyskirjasta – Apokalyptiska dödssiffror

Kuolleisuusluvut suoraan Ilmestyskirjasta

Hufvudstadsbladetin yleisönosastolla julkaistiin 27.11.20 kirjoitus, jossa covid-19 taudin aiheuttama kuolleisuus arvioitiin 2%:ksi ja ennustettiin jopa 60.000 kuolemaa Suomeen, jos viruksen annettaisiin riehua vapaasti. Näin oudot lukemat vaativat vastineen, jonka vapaa suomennukseni on alla.

Leif C Andersson vaikuttaa mielipidekirjoituksensa perusteella tulevan samasta koulusta kuin pahamaineinen professori Neil Ferguson, jonka ennusteet odotettavissa olevista kuolemantapauksista koronaepidemian alussa olivat kuin Ilmestyskirjasta. Neil Fergusonin tietokonemallit ennustivat esimerkiksi Ruotsiin 40.000 kuolemaa ennen toukokuuta ja 100.000 kuolemaa kesäkuuhun mennessä ellei maata suljettaisi. Tätä kirjoitettaessa Ruotsissa on kuollut 6622 ihmistä eikä maata ole vieläkään suljettu. Luonnollisesti tämäkin kuolleisuus on surullista, mutta silti aivan eri suuruusluokkaa kuin ennusteet.

Nyt Leif C Andersson tarjoaa meille niinkin uskomattomia lukemia kuin 2% kuolleisuus covid-19 tautiin ja pahimmassa tapauksessa 60.000 kuolemaa Suomeen. Hänen käsityksensä kuolleisuudesta on räikeässä ristiriidassa maailman huippuasiantuntijoihin verraten. John Ioannidiksen analyysi useasta eri tutkimuksesta päätyy 0.27% kuolleisuuteen, professorit Streeck ja Bhakdi Saksasta päätyvät toinen 0,24-0,26% ja toinen 0,1-0,3% lukemiin.

Kaikki tämä mukaan luettuna viittaukset alkuperäistutkimuksiin on luettavissa kirjasta ”Corona, false alarm ? Facts and Figures” kirjoittajat Karina Reiss och Sucharit Bhakdi. Lääketehdas Pfizerin entinen tiedejohtaja, huipputiedemies immunologi Mike Yeadon arvioi covid-19:n sairastaneiden eloonjäämisluvuksi lähes 99,8% , joten kuolleisuudeksi jää noin 0,2%

Rauli Mäkelä, lääkäri, Espoo

HBL 2.12.2020

Apokalyptiska dödssiffror

Leif C Andersson kommer med så otroliga siffror som 2 procents dödlighet i covid-19 och 60 000 döda i värsta fall i vårt land. Hans uppfattning om dödligheten står i bjärt kontrast med världens toppexperter

Leif C Andersson (HBL Debatt 27.11) tycks komma från samma skola som den ökände professorn Neil Ferguson som förutspådde apokalyptiska dödssiffror för coronasjuka i början av epidemin. Enligt Fergusons kalkyler för Sverige skulle exempelvis 40 000 människor ha dött före maj och 100 000 före juni månad ifall landet inte skulle införa lockdown. I dag är dödssiffran i Sverige 6 622 utan lockdown. Även detta är naturligtvis sorgligt, men av helt annan storleksordning än Fergusons kalkyler.

Nu kommer Andersson med så otroliga siffror som 2 procents dödlighet i covid-19 och 60 000 döda i värsta fall i vårt land. Hans uppfattning om dödligheten står i bjärt kontrast med världens toppexperter. John Ioannidis´ analys av flera undersökningar kommer till dödlighetstalet 0,27 procent, professorerna Streeck och Bhakdi i Tyskland till 0,24-0,26 procent respektive 0,1-0,3 procent.

Allt detta med hänvisning till originalartiklarna kan man läsa i boken ”Corona, false alarm? Facts and Figures” av Karina Reiss och Sucharit Bhakdi. Läkemedelsjätten Pfizers före detta toppexpert, immunologen Mike Yeadon uppskattar att överlevnadstalet i covid-19 är nära 99,8 procent vilket lämnar ett dödlighetstal på cirka 0,2 procent.

Rauli Mäkelä, läkare, Esbo

Kirjaudu sivustolle